tiistai 25. joulukuuta 2018

Joulu yö, juhla yö

Maanantaina kun olin juuri saanut edellisen blogikirjoituksen tehtyä, menimme nauttimaan kello viiden teetä. Teellä host-perheemme äiti (nimeltään Maria) ilmoitti, että meidän tulee olla valmiina 18:30 joulukirkkoa varten. Olimme yllättyneitä, sillä luulimme että kirkko olisi vasta joulupäivänä, eikä aattona. Joimme teemme ja painelimme takaisin huoneeseemme. Meillä oli reippaasti aikaa ja Marianne ottikin nokoset ja Nelli puhui perheenjäsentensä kanssa videopuhelua. Itse selailin nettiä tylsyyksissäni.

Perheemme oli koristellut pihan aika räikeäksi.
Pihalla oli mm. pienoismalli Jeesuksen syntymästä.

Puoli seitsemältä odottelimme hostperheemme jäseniä, ja pian he olivatkin kaikki valmiina. Menimme kahdessa eri autossa kohti läheistä kirkkoa. Kirkko olikin melko hulppea ja valaistu upeasti. Kirkon eteen oli laitettu monta kymmentä riviä tuoleja joissa istuikin jo paljon ihmisiä. Kirkon edessä oli pienimuotoinen lava ja sen rinnalla kuoro laulamassa joululauluja. Istuimme perheemme kanssa alas ihmettelemään menoa. Papit saapuivat ja kukaan ei puhunut sanaakaan englantia, vaan paikallista kieltä; kannadaa. Välillä nousimme ylös rukoilemaan, kailotimme aamenta ja teimme ristinmerkkejä rinnuksellemme. Tätä jeesustelua kesti jotakuinkin 2 tuntia, kunnes alkoi vapaammat juhlinnat. Saimme jonkinlaiset leivokset ja lippuset jotka olivat eräänlaista bingoa varten. Meitä eikä hostperheemme jäseniä siunattu lahjoilla ja lähdimme takaisin kotia kohden.


Nelli poseeraamassa kirkon luona.
Kotiin päästyämme ehdimme hengähtää kunnes perheemme kutsui meidät jouluillalliselle. Liityimme naisten kanssa olohuoneeseen, ja miehet jäivät ulos nauttimaan juomiaan. Maria tarjosi meille viiniä. Minä ja Nelli kieltäydyimme, mutta Marianne otti mielellään lasillisen. He sekoittivat viiniä 7UP-limonadiin, joka oli hiukan erikoista, mutta Marianne kertoi pitävänsä yhdistelmästä ja joi lasillisen tyytyväisenä. Jouluruokana oli iloksemme riisikakkuja, lihaa (kanaa ja nautaa), hedelmiä ja muuta maittavaa intialaista ruokaa. Tungimme itsemme täyteen ruokaa, varsinkin lihatuotteita joita emme olleet saaneet aiemmin perheessämme, ja painuimme pehkuihin. Sellainen oli meidän jouluaattomme.

Herkkkkkkua!
Tiistai oli suotu meille vapaaksi ja nukuimmekin pitkälle päivään, eilisiltana kun menimme tavallista myöhempään nukkumaan. Kävimme nauttimassa lounaan joka koostui eilisillan tähteistä, ja herkkuahan sekin oli. Mietimme mitä tekisimme itse joulupäivänä, ja päädyimme lähtemään läheiseen kaupunkiin, Udupiin talossa asuvan toisen vapaaehtoisen kanssa. Marianne ja Nelli ostivat itselleen sarit, joista kirjoitamme varmaan myöhemmin lisää, sillä ne pitää viedä vielä räätälille viimeisteltäviksi. Kävimme myös jäätelöbaarissa jota vapaaehtoinen suositteli meille, ja tuotteet olivat kyllä erinomaisia. Udupin jälkeen palasimme kotiin jossa vietimme aikaa talossa asuvan vapaaehtoisen kanssa. 



Joulu oli mielestämme melko erilainen, mutta jotkin piirteet olivat samanlaisia; ollaan perheen kanssa, syödään hyvää ruokaa ja jotkut käyvät kirkossakin. Ruokakin oli herkullista ja hostperheemme todella hurmaava. Sää on kyllä ollut viimeaikoina normaalia kuumempi, ja sen huomaa heti. Oma naamani tuntuu ainakin välillä sulavan maahan. No, nauttikaa te lumesta niin me yritämme pärjätä helteessä. Hyvää joulua!

- Minni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti