perjantai 11. tammikuuta 2019

Viimeinen työpäivä

Nyt se sitten on ohitse; viimeinen työpäivämme. Tiistaina lakko piti kuin pitikin paikkansa, mutta keskiviikkona bussit kulkivatkin ihan normaalisti. Olen sairastellut koko viikon, Intian ilma ei rehellisesti sanottuna ole tehnyt kovin hyvää keuhkoilleni, ja yöllä lämpötilat laskevat aika reippaasti. No, mutta perjantaina raahauduin kouluun, sillä tahdoin nähdä lapset vielä viimeisen kerran. Pidimme vähän rennomman koulupäivän, ja välitunnilla pidimmekin kunnolla hauskaa. Lapsia oli jotakuinkin 15 paikalla, joten menoa ja meteliä kyllä riitti. Välitunnilla otimme pari valokuvaa vielä muistoksi. Marianne osti keksejä lapsille viimeisen työpäivämme kunniaksi, jotka lapset sitten mutustivat tyytyväisinä päivän päätteeksi. Päivän päätyttyä heilutimme lapsille hyvästit ja lähdimme matkoihimme. Olihan se olo hiukan haikea, lapset olivat aina niin hyvällä tuulella.

Oppilaita ja kommuunin asukkaita, sekä Felix, saksalainen vapaaehtoinen,
joka oli meidän kanssamme samassa telttakoulussa töissä.
Yksi tyttö innostui letittämään Nellin hiuksia.
Yksi monista ryhmäkuvista jonka nappasimme.

Emme menneet suoraan kotiin, vaan lähdimme käymään FSL Indian koulutuskeskuksella. Menimme tapaamaan koordinaattoriamme Nagarathnaa vielä viimeisen kerran. Kävimme hänen kanssaan vielä viimeiset viralliset lappuset lävitse, kuten bussimaksut, viikkotaulukot, loppuraportit, jne. Kun ne oli hoidettu, juttelimme vielä tovin ja saimme FSL Intiasta viralliset todistukset työskentelystämme, mistä tuli todella hyvä mieli. Sitä kelpaa esitellä sitten töitä hankkiessa. 



Eipä tässä tämän kummempia. Minulla on huomenna synttärit, ja ajattelimme tehdä vohveleita ja jäätelöä, että katsotaan mitä siitä tulee. Ensi viikolla lähdemme Goalle lomalle, ja kirjoitan vielä sieltäkin varmaan pari kirjoitusta. Nautimme vielä hetken helteistä, kun kylmä Suomi kutsuu meitä jo takaisin. Mutta nyt menemme nauttimaan ansaitusta viikonlopusta, ja odottelemaan ensi viikon lomaa!

- Minni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti